Kombi Bakımı ve Onarımı
KombicimVan, Kombi Bakım ve Onarım Servisi
Her yıl kış mevsimi gelmeden kombinize genel bakım yaptırmalısınız.
Kombi bakımı demek iyi bir performans, sorunsuz bir kış sezonu geçirmek demektir.
BAKIMLARDA NELER YAPILMALI
Cihazın Tozları Temizlenmeli.
Yanma haznesinde biriken tozlar temizlenmeli.
Tesisat Filitresi sökülüp temizlenmeli.
Brulör sökülüp yıkanmalı.
Meme gözeneklerindeki Tozlar temizlenmeli.
Ateşleme Elektrotları Zımparalanmalı
Prop gözleri Temizlenmeli.
Fan Motorundaki Fanın Tozları fırça ile temizlenmeli.
Genleşme tankındaki Hava oranı ölçülmeli. Gerekirse gaz basılmalı
NTC termostatlar değerleri ölçülmeli. Düşük değerli hassaslığını yitirmiş N.T.C Termostat değişmeli.
Gaz valfi üzerinden kombinin kalori kapasite ayarı yapılmalı.
Cihaz bakımı bittikten sonra çalıştırılıp kontrol edilmeli.
Sıcak su akışı kontrol edilmeli.
Cihazın müşteri gözetiminde son kontrolü yapılıp teslim edilmeli.
Bacalı cihazlarda BACA EMNİYET LİMİTİ HASSASLIĞI KONTROL EDİLMELİ ve GEREKİRSE BACA EMNİYET LİMİTİ MUTLAKA DEĞİŞTİRİLMELİ.
Baca bağlantı haznesi temizlenmelidir.
Bacalı cihazlar kesinlikle göz ardı edilmemelidir bu tip cihazlar direk ev bacalarına bağlı olduğundan baca emniyet limitinin görev yapıp yapmadığını mutlaka denemeli gerekirse değerini kaybeden emniyet limitleri değişmelidir.
Baca bağlantı haznesini temizlemelidir.
Siz Tüketici dostlarımızda mümkün olduğu kadar servis elemanın başında durmalı yapılan işlemin sizin gözünüzde ne derece doğru olduğunu bilmeli gerektiğinde teknikeri uyarmalısınız.
Kombilere kış sezonu başlamadan bakım yaptırmalıdır.
Evinizde kullandığınız doğalgaz cihazlarına kesinlikle kendiniz müdahale yapmayın.
Kombi bakımı uzmanlık ve tecrübe gerektiren bir iştir yetkisi olmayan kişilere cihazlarınızı elletmeyin.
Petek ve Tesisat Temizliği
KombicimVan, Kombi Bakım ve Onarım Servisi
Petek temizliği özel ilaç ve kimyasallarla temizlenerek, içlerinde sıvı akışını daha düzenli hale getirebilen bu yöntemle de verimi büyük oranda arttırabilen bir uygulamadır.
Petekleri içlerinde zamanla meydana gelebilecek paslanma, balçıklaşma ve sıklıkla karşılaşılan kireçlenme gibi sorunlara karşı özel ilaçlı karışımlar ve kimyasallar ile yılda bir kere temizlenmelidir. Temizleme işinde kullanılan yöntemler verimi arttırmak amacıyla veya sistemlerin ömrünün uzatılması için sıklıkla kullanılması gerekmektedir. Petek temizliği yapılan dairelerde yakıt tasarrufunda ve ısıtma da %20 varan artışlara yardımcı olur.
Isıtma sistemlerinizde ( yerden ısıtma, kalorifer petekleri) ve kombilerinizin içinde her zaman belirli miktarda su bulunması gerekir bu su zaman içerisinde kireçlenme ve balçıklaşırlar. Kirlenmeler ve aşınmalar bundan dolayı meydana gelir. Petekleri, vanaları bu tortular daraltabilir veya tamamen tıkanıklığa neden olabilir.
Her yıl tahliye vanasından suyu boşaltarak kombi tesisatınıza yeni su yüklenmesi ve suyun tazelenmesi ile bu problemlerin önüne geçemiyor muyuz diye merak ediyor olabilirsiniz? Kombi ısıtma tesisatınıza yeni ilave edilen su, daha fazla tortu oluşturabilecek madde anlamına gelir. Ve tam tersine yeni ilave edilen suyun oksijen oranı yüksek olduğundan metal yüzlerde hızlıca bir kireç oluşumu gerçekleşecektir.
Bu kireçlenme her yeniden su konulması ile yeniden artışa geçer ve aslında hiç durmaz. Dolayısıyla suyun sistemden alınması ve tazelenmesi bir katkı sağlamaz tesisat temizliğine.
Zamanla kapalı devre kalorifer sistemleri kullanımla beraber, boru ve radyatörler kireçle kaplanır, suyu ısıtan plaka eşanjör kireçten çalışmaz hale gelir, plastik borular ise balçıklanır. Bir milimetrelik kireç radyatör sistemlerinde %7-8 oranında verimlilik kaybına neden olmaktadır. Kullanılan suyun sertlik derecesine göre %20den %30a kadar verim düşüşleri kireçlenmeler dolayısıyla görülebilir. Petek temizliği bu yüzden oldukça önemlidir. Evi ısıtmak için giderek faturalarınız daha da mı çok kabarıyor? Kombi sistemleriniz ilk günkü gibi ısıtmıyor mu ? Petek temizliği hizmetinden faydalanmanız gerekiyor olabilir.